keskiviikko 1. helmikuuta 2012

musaa ja ajatuksia hehe emmalle

noni hola hola taas vierahtany ikuisuus ku en oo kirjotellu :O Emma pyys musiikkia ja ajattelin sit yhditaa tahan mun 2 muuta paivitys ideaa :) musiikit on aina tuola aleissa, ajattelin tanne kirjotella puolellta vuodelta meileen jaavia tunteita ja fiiliksia (hyvvia ja huonoja) ja jonka lisaksi erillaisia faktoja ihmisille jotka on lahossa argentiinaan vaihtoon :) taa on sitten muuten  mun vuodesta, mn kaupungista, mun kavereista, mun perheesta ; jokainen vaihto-oppilas vuosi on erillainen.



TABOOOOOOOO
 Noni alotetaan tan musan kans tasta juhla kulttuurista :)

Argentiinassa 14 tai 15 vuotiaana alotetaan klubeilla kaynti, termi "ikarajat" on naille taal viel aika uus ja outo juttu.

" Boliche " on sana joka tarkkottaa siis klubia/ diskoa taalla :)

Enne bolicheen lahtoa tehaan jonkun luona aina "previa" eli niinkun pre party.

Previa alkaa about 12- 12.30 noloo ilmestyy aikasemmin. Ennen kahta ei kannata bolichessa nayttaa namaa : sosiaalinen itsemurha.

Juhlimasa kaydaan joka viikko, about 1-3 kertaa! torstaisinkin lahetaan ulos :)

Bolichessa TANSSITAAN kokoajan about 6 asti  aamulla.

Jouluaattona ja uudennvuoden aattona on VIELA isommat fiestat, jotka kestaa about 9 saakkaa aamulla. 

se fiilis ku tanssii eika kuule muuta kun lattari musan taustalla ihan taysilla 

se fiilis ku matkustaa taxissa tai jonkun kaverin serkun tadin veljen autossa kotiin juhlimasta ja nakee auringon nousun ja kopottelee suorraan ostamaan aamupalaa 7 aamulla :)

se fiilis ku kavelet bolichessa vessaan ja joku puristaa persettas tai repasee melkeen hiukset paanahasta irti... -.- ja kuuluisat hola-miehet jotka on siis miehia jotka vaa astuu sun eteen ja nayttaa ihan haltinoituneilta ja sanoo " HOLA O.O " ...



noniin mistas aiheesta voisin jatkaa... ehka heitan vaan vahan kaikkea sekasin... tallasta vaate hygieenia tyyppisia juttuja. 

niin siis argentiinassa tytot ei kayta meikkia arkisin. oikeesti ihan sika vapauttavaa! -- viikonloppusin tallaydytaan senkin puolesta, mut kaikki nayttaakin ihan 19338 kertaa kauniimmilta.

ihmiset saattaa kayda taalla monta kertaa paivassa suihkussa ja ajattelee et eurooppalaiset on likasii...

vessassa on bidé niminen systeemi tarkotettu alapaa pesuun. en oo kyl hirvesti viel ihastunu sielt tulee kauheel paineel vetta ja muutenkin ihan pelottava XD

se fiilis kun ei tarvii laittautua koko aamua ennen ku lahhtee kouluun .. nouden pesen naaman  ja hampaat ja syon jotain ja lahen kouluun :)

Se tunne ku tajuu et itsetunto on kasvanu ku ei oikeesti ees tarviii meikata ( okei kuulostan pissikselta) mut siis saastyy paljolta vaivalta ku ei tarviilaittaa niita meikkeja ja sit viel pesta pois !

se tunne ku ikavoi sita pikku suihkua mika on suomessa siina ponton vieressa....




Parisuhteet ja latinomiehet.

Taalla tosi tarkee aihe on poika/tyttoystavat.. ennen kun tutustut ihmiseen niin sulta kysytaan: mita kuuluu ? mika sun nimi? mist sa oot ? onks sul poikaystavaa?

taalla kaikki naissa suhteissa ajattelee et tulee olemaan sen ihmisen kaa koko loppuelamansa... ja sit jompikumpi pettaa

Taalla pettaminen... KAIKKI PETTAA !! siis se on ihan joka viikonloppunen juttu et joku petti jotakin, ja se tapahtuu yleensa bolichessa eli KAIKKI TIETAA... sita kuulee ihan kokoajan kaikista ! se on vaa ku kaikki tekee sita ni miksen minakin... multakin on tultu kysymaan monta kertaa mikset sa oo pettany viel taydaa ? ... koska EI pitaako se viela muka selittaa ?

Lattari miehet on paljon romanttisempia mut myos PALJON mustasukkasempia... paljon paljon.. ja ylisuojelevia -.- aina valilla kannattaa jotkut vaaralliset seikkailut jattaa kertomatta...

Kaduilla huudellaan aina ihan hapeilematta... autoista ect. se alkaa jo olla tosiarsttavaa...mut kai ma sitakin tulen ikavoimaan suomessa..

se fiilis ku rakastuu.

se fiilis ku joku huuta sulle torkeyksia kadulla ja sun tekis mieli heittaa sille kirves paahan... en oo tanaankaan sailyny silta..


KAUPUNKI/IHMISET

Mun kaupunkiin ma oon ihan rakastunut. VILLA MARÍA . se on joen vieressa ja tosa rantakadulla on aina tapahtumaa ! nyt siella on 2 viikon festivaalit ! 

Ihmiset on tosi puheliaita ja ihan joka valissa pitais jaada puhumaan aina jonkun kanssa. kotiinkin kavely aina myohastyy ihan kamalasti kun ìtaa joka talolle jaada juomaan matee ja kertoo kuulumiset. Taxissakin aina hopotellaa ihan viimeseen saakka

taalla tiedetaan ketka on niita huonompi osaisempia ja niita kutsutaan negroiks. on jo paikkoja mista ei kannataka kavella ihan vaan jos et halua tulla ryostetyksi...

raha erot nakyy ja yleensa rikkaat on keskittyny tietylle alueelle ja niiin edes pain. taalla onn se yks "barrio " = asuin alue jossa on ihan vaan linnotuksia ja sit on taas niita joihin ei kannata kavella sisaa ja taksikuskitkaan ei aina haluu ajaa sinne saakka...

se fiilis ku tajuu et on jutellu 9 tuntemattoman ihmisen kanssa ja vaan ihan hymyilyttaa :)


kouluaaa

Koulussahan siis kaytetaan siis koulu pukua... joissain kouluissa ( yleensa niis missa on uskotoa) on tosi tarkat koulu puvut ja tytoilla pikkuset mekot ja kynsilakkaakaan ei sais olla.
mun koulu on onneks rennompi... koulu pukana vaan koulun paita mis on se merkki ja sit omat farkut ja kengat. meijan koulu on muutenkin ihan paras ;)



koulussa ei oo yhtaan ihmeellista naha jollain lenkki kenat jalassa... miks ei ,nehan on mukavat ? eli siis viikolla ulkonakoon ei panosteta... 

lukiossa on siis omat luokat ja opettajat vaihtaa luokkaa ei oppilaat. 

Meidan koulussa voi lukion 3 viimeselle vuodelle ( lukio : 6 vuotta ) valita linjan, eli etta haluutko luonnon tieteet : laakari linja vai mantenimiento , eli pitka fyssa ja matsku : kaikki pojat... vai taide linjan : naytteliat taiteilijat huumeiden kayttajat... ( okei ilkeesti sanottu mut noin se menee) vai business linjan : ne jotka ei oikee viel tiia mita ne haluu teha ja haluu paasta helpolla...  vai sosiaaliset aineet : poliitikot...

meijan ikaset kay koulua paivisin , nuoremmat iltapaivisin ! 

Meidan koulussa liikan sijasta voi valita tanssin... tanssin opettaja ei merkkaa poissaoloja ;) muutnekin se on paljon hauskempaa.

Koulussa ei syoda lamminta ruokaa ... kiskalta voit ostaa kaikkee lihottavaa pikku sipsia/pullaa/keksia...

Vuoden tarkein tapahtuma : FARANDULA eli siis meijan koulun perinne mis kaikki luokat esittaa jotain!
kuulostaa tosityperalt talent showlta mut ku naa on lattarit ni kaikki tehaan niin isosti ilotulituksineen ja tansseineen ja asenteineen et en oo koskaa tuntenu sita samaa fiilista !

Naiden rakkaus tata koulua kohtaan on jotenkin ihan hammastyttavaa. Farandulassa me abit itkettiin niin kauan kaikki huuteli kaduilla ku viimesta paivaa RIVAADAVIIA ja viel 50 sitten valmistuneetkin  kokooontuu viela koululla ja kaikki opettajat on vanhoja oppiilaita!  

Se fiilis ku tanssit lavalla ja eika ei sita voi ees selittaa mika on farandula ! jotain mika pitaa ite kokea.




noniiin huhu sain tahan jotain koottuja ideoitani :D jeje hope you liked :) oisin voinu laittaa aikka mita muutamut ne alko kuulostaa jo kylastyttavilata ja tokeroilta :D

BESOOOOOOOS


AINIIN JA PS. 

Urban Dictionary definition: "foreign exchange student";
Most awesome person you will ever meet. Exchange students willingly decide to get off their butts, leave their home country, and go see the world. For that reason, they should be given a heck of a lot of credit. Usually, a foreign exchange student will have a funny accent and not speak your language very well. This is all the more reason to hang out with them, because everything will suddenly become that much more hilarious. Also, they are generally young
people, and have the tendency to be extremely good looking.

9 kommenttia:

  1. voieii sait mut ikävöimään mun Chileä ainaki 5 kertaa enemmän :((<3 muthei DISFRUTA el tiempo que te queda alla, pasalo la raja y .. cuando vuelvas, nos tenemos que juntar (pero no pienses en eso todavia) :)
    ps. argentiinan espanja on vaan niin random mun korville:D

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana kirjoitus ja fiilis kyllä välittyy. :) Mutta bilekunto pitää selvästi löytyä. :D
    susan

    VastaaPoista
  3. tosi kiva kirjotus :) hei onks sulla poikaystävä siellä?
    ja kyllä kelpais tommone bilettäminenXD

    VastaaPoista
  4. ihana postaus annni !!!!!!!! mul on iha hirmu ikävä
    -emma

    VastaaPoista
  5. hehehe lovelyy <3 pärjäile siel sistaaah <3 trv. Anzaa

    VastaaPoista
  6. hahahaha sosiaalinen itsemurha todellaki!! täällä ei viitti edes ajatellakkaan menevänsä bolicheen ennen neljää.. missä provinssissa sun kaupunki on?

    VastaaPoista
  7. Kiitos Anni, mielenkiintoista luettavaa. Kyläsi haluaisin nähdä, todella mukavaa kun kaikki juttelevat naapuristossa. Myöskin meikittömyys hienoa, tuntuukin kivemmalta valmistautua sitten juhliin hienoksi. Kuuntelen kirjoittaessani videoitasi, pääsee hengessä mukaan. Tuo valvominen on kyllä outoa, varmaan hieno fiilis, mutta en tajua miksi ovat kääntäneet vuorokauden rytmin päälaelleen?
    Suomen kouluissa olisi jotain opittavaa Argentiinasta, harvoin kukaan fanittaa noin täysillä opinahjoaan.
    Näetkö yle areenasta suomalaisia ohjelmia? Osahan näkyy ulkomailla.
    Puss puss ja iso hali!
    Taina

    VastaaPoista
  8. Hei ihan random lukija oon mutta tykkään tästä sun blogista tosi paljon, ja etenkin tää postaus oli tosi kiva :)! Itse nimittäin harkitsen hakevani vaihtoon johonkin lattarimaahan ensivuodelle.. :) Tsemppiä vielä vikalle puolelle vuodelle!

    VastaaPoista
  9. ja kuuluisat hola-miehet jotka on siis miehia jotka vaa astuu sun eteen ja nayttaa ihan haltinoituneilta ja sanoo " HOLA O.O " ...

    ahaha nauran tälle jo varmaa viidettä kertaa:D:D:D

    VastaaPoista