torstai 25. elokuuta 2011

LA COMIDA !

RUOKA RUOKA RUOKA ONOMNOMNOMNOMMMNAM

MUSTA (aiti usko tai ala) on tullu ihan KAIKKI ruokanen. tykkaan kaikesta ainut mika ei oo menny alas on maksapatee. ja se on ihan perus lappa jo et anni syo kaikkee lopeta jo se syominen :D

ELI tassa ruuasta :) Argentiina on leivonnaisten maa. oikeesti. suurin syy lihomiseen.

 EMPANADAS
naa on tallasii croisantti taikinaan tehtyja suolasii leivonnaisia :) sika hyvii , niis voi olla sisalla juusto,kinkkua, kanaa, lihaa, vihanneksia ect. noit tilataan ihan normaaleista pizzerioista :)


FACTURAS
eli siis makeita leivonnaisii. tappakaa mut koululla yks sellai valva pulla maksaa 20 CENTIIA euroissa. taalla ruoka on tosi halpaa.

(okei ei nayta hyvalt kuvis mut ne on sika hyvii.)


SITTEN ASIAAN ASADO ! siis argentiinalainen BBQ . Alkaa makkaralla (normi ja myos mustaamakkaraa), jonka jalkeen 3 eri lihaa ja joskus viela kanaa. En tiia miks mut siis toi on aina ihan sairaan hyvin maustettua ! ja onom suomessa ei vaaan voi enaan makkaraksi kutsua ku on syony argentiinalaista makkaraa.


vikassa kuvissa tota makkaraa :) nams

MILANESAS
sitten on taa toinen liha jota taalla syodaan joka paiva, sellasta korppujauhotettuu filetta :) tosi hyvaa

DULCE DE LECHE.
ihan pirullinen tuote :D siis sika hyvaa ja ihan tajuttoman epaterveellista. Siis moni ei tieda mut se on sokerii ja maitoo kiehutettuna ! maistuu sellai toffeelt :) kaikki jotka tietaa nutellan, ni joo se on niiku toffee versio siita.


ALFAJORES
naa on sellasii "suklaapatukoit " taino korvaava juttu taalla :D saa ostettuu koulusta sama. 20centia... miks kaikki hyva on niin halpaa ?
suklaalla
ja noissa on sit dulce de lechee:)

Meni vahan makean puolelle toi ruoka esittely :D hahaa, mutta taalla syodaan paljon pastaa ja lihaa joka paiva. mun perhe syo onneksi tosi terveellisesti :) salaattia on melkeen aina.
Kavereiden kanssa ei yleensa menna syomaan ulos vaan jonnekki kaverille tilataan ruokaa !
Naa laittaa tosi paljon suolaa ruokaan muuten.

nam.

ainiin ja viel MATE
sellanen niiku tee mut ei oo pusseissa ja juodaan mukista pillilla! se on vaa niiku sosiaalinen tapahtuma kun juodaan matea se sama muki kiertaa (hygieenista) ja jutellaan kaikesta. perinne :) kesalla juodaan mehu versiolla, mate on kuumaa vetta ja sita yerbaa eli teepuruu!



SIINA EHKA TARKEIMMAT :) nauttikaa BESOS




6 kommenttia:

  1. miten ihana päivitys! Toivottavasti saat reseptejä, voidaan viettää argentiinalainen ilta kun palaat. Matea olisi kiva maistaa! Ihania leivoksia, mielenkiintoinen tuo maito/sokeri kuori, miten ne tekee sen?
    Halit muru!
    Taina

    VastaaPoista
  2. eihh älä mul tuli nälkä ja ikävä chileruokii ku siel syödää noit samoi<3 kaikkee paitsi matee hyihyi se on pahaa :D:D

    VastaaPoista
  3. nam !!! jep anni ota kaikki reseptit !tsara

    VastaaPoista
  4. Jooo matee tarttuu ihan varmasti mukaan ja kaikki on jo luvannu ostaa mulle laatikollisii noit kaikkii herkkui mukaan ku lahen takasin suomeen :)
    ja reseptei nyt on helppo kantaa mukanaan :) ja tuon matkalaukullisen dulce de lechee !

    VastaaPoista
  5. tulen sit jo lentoasemalle vastaan;)
    taina

    VastaaPoista